2 Tidstypiska detaljer ...

...
Det får man väl säga att krokusen och därav också saffranen är. Helt otroligt att något så vackert också är så gott. Saffran kommer från gula märken i saffranskrokus. Det krävs minst 100 000 - 150 000 krokusar, som måste plockas och rensas för hand, för att utvinna ett kilo torkad saffran. 
Jag brukar inte använda saffran till bakning utan i mat istället.
Kycklinggryta men saffran, oliver och citron .... Mmmm

Ni glömmer väl inte att tävla om dom blommiga stövlarna från Tom Joule ?!


2 kommentarer :

  1. Hejsan

    Vilken vacker blomma så härlig färg som en dröm för ögat.
    Tack för de härliga bilderna
    Ha en fin Tisdag
    krammiz
    Sussi

    SvaraRadera
  2. I love this flower, it grow up in Greece country. Look http://kubek-agnicy.blogspot.com/2010/11/plantacje-krokusow.html

    SvaraRadera

Tack för din hälsning!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
,
,
Blogging tips