Vitlökspuré
5-6 vitlökar
1 krm malen koriander
1 msk finhackad bladpersilja
1 dl olivolja
Skala vitlökarna och dela klyftorna på hälften.
Mixa i mixer eller med mixerstav tills inga bitar kvarstår. Tillsätt den malda koriandern och hälften av olivolja. Mixa tills purén är relativt slät. Tillsätt persiljan mixa lätt så att allt blandar sig. Häll purén i en steriliserad glasburk. Häll över resten av olivoljan så att det blir ett lager med olja på toppen. Blanda inte. Se till att det alltid är ett lager med olja på toppen efter varje gång du använt purén, då håller den längre.
Emelie
Foto Peter Ødegaard
Älskar vilök!
SvaraRaderaJag köper dock inte klyftvitlöken längre utan köper de där stora... 'king solo' eller vad de heter.
Kan nog äta hur mycket vitlök som helst...
Äntligen hittade jag hit igen.
SvaraRaderaVilken bra ide jag älskar vitlök.
Buketten var underbar och den kommer jag säkert att härma en vacker dag.
Ha en skön helg.
Ser att du bytt logga jag hämtade den förra men sedan föll det bort.
Gör ett nytt försök.
Bloggtiden har krymt väldigt här tyvärr.
Ha en skön helg
Annika
Kunde inte hämta loggan.
SvaraRaderaHur gör jag kan jag köra på den gamla bannern?
Annika