1 Gästbloggare - Feng Shui

Som certifierad Feng Shui konsult och inredare vill jag passa på att i mitt gästblogginlägg poängtera vikten av en balanserad inredning. Inom Feng Shui talar man om de 5 elementen som de byggstenar för att skapa en hållbar inredning. Dessa 5 tycker jag är fantastiska verktyg för att skapa ett harmoniskt boende.

I min annars väldigt ljusa inredning, vill jag med denna bild visa hur mycket färgen på blomvalet kan göra för ett rum. Orange tillhör eldelementet och den här buketten ger tillräckligt effekt till inredningen och för att det ska kännas intressant och för att ögat ska stanna på något. Det randiga tyget ger trä, den bruna ullmattan jord, vatten på pläden (mönstret) och det svarta bordets färg. Växter tillhör träelementet och är ofta det som gör skillnaden i ett hem. Ett tips som jag brukar ge mina kunder är att välj den färg på grönskan du behöver till ditt rum. Är det grågrönt som i olivträd? Är det mörkgrönt? Eller är det den spritsiga grönskan som finns i tulpaner som passar bäst till din stil och färgsättning? Beroende på vad du väljer, gör det väldig skillnad.
Jag kunde också fått till eldelementet på den här bilden genom belysning, men jag tycker det är viktigt att i inredning även sätta till eldelementet i färg för att det ska kännas trivsamt även dagtid. Är ni med? Andra eldelement är röd, cerise, kripsigt rosa, gul och orange. Testa där hemma själva nästa gång ni väljer blommor. Ta en färg i något element ni känner ni saknar och se hur komplett rummet blir. Fundera även på årstiderna, vad som händer utanför, och hur du kompenserar det inomhus. Vår eftersträvan efter yin och yang, ligger inom oss och vår ambition att kompensera och väga upp finns omedvetet i oss.


Är du nyfiken på att lära dig mer om de fem elementen? Vilka färger som är vad och hur du kan använda Feng Shui som ett verktyg för att skapa ett harmoniskt hem, kan du läsa mer om mina handfasta tips och idéer på min blogg http://blogg.addsimplicity.se/ eller läsa ikapp min Feng Shui skola som du hittar här: http://blogg.addsimplicity.se/category/feng-shui/feng-shui-skola/ Börja från kapitel 1.

Önskar er en harmonisk och blomsterrik vår!
Kram Jannice

Ni är väl med och tävlar om den underbara sjalen från Ester Elenora?


1 kommentar :

  1. Vilken underbar blogg! Jag som älskar blommor och nästan bara fotograferar blommor blev så glad när jag hittade den här.

    /Charlotta

    SvaraRadera

Tack för din hälsning!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
,
,
Blogging tips