Vi är mitt i rossäsongen, det är fredag och det är dåligt väder.
Då tycker jag vi gör en riktigt god dessert till fredagsmiddagen! Med rosor!
.
ROSENMOUSSE
4 port
.
1 äggvita
1/2 dl socker
2 dl vispad grädde
3/4-1 dl rossyrup
Garnering: mörk choklad, rosor, hallon
.
Vispa grädden, inte allt för hårt. Vispa äggvita och socker till ett hårt och styvt skum. Rör ut rossyrupen i grädden. Vänd ner äggviteskummet i rosengrädden och rör försiktigt. Lägg upp i glas och låt stå i kylen ca 30 minuter. Garnera med mörk choklad, rosor och/eller hallon.
.
-----------------------------
.
We are in the middle of the rose season, it's Friday and the weather is bad.
So I think we should do a really nice for dessert for tonights dinner! With roses!
.
ROSE MOUSSE
Serves 4
.
1 egg white
1/2 dl granulated sugar
2 dl whipped cream
3/4-1 dl rose syrup
Garnish: dark chocolate, roses, raspberries
.
Whip the cream, till drooping peaks. Whisk the egg whites and sugar to a hard and rigid foam. Stir the rose syrupen into the cream. Fold the foam into the rose cream and stir gently. Let set in refrigerator about 30 minutes. Serve in dessert glass with dark chocolate, roses and/or raspberries.
.
BON WEEKEND!
Foto & recept emelie ekborg svenskablomsterbloggar.se
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Tack för din hälsning!