Rosendals Trädgårdscafé - Monika Ahlberg • Ewa-Marie Rundquist • Kent Nyberg
Nordstedts 1994, nyutgåva 2011
Härom dagen kom ett paket med posten, med Monika Ahlbergs bok Rosendals Trädgårdscafé. Föregångaren till dagens alla kokböcker med flashiga, stylade bilder.
Förutom Monikas läckra recept rymmer den även handskrivna brev och teckningar. Något gula och svartvita foton visar bakverk, mustiga bröd, fräscha sallader och människorna i och bakom caféet.
Jag önskar att jag hade haft denna bok redan i somras, eftersom den är fylld med recept med bär, örter, grönsaker, frön och nötter. Man känner att grunden för Monikas matlagning finns i trädgården och man blir inspirerad att använda det som finns där hellre än att köpa i mataffären.
Ett måste för alla med trädgård!
Boken andas ärlighet och Monikas passion för den goda maten.
4 rosor av 5 blir betyget. Fotona drar ner något. När det gäller mat vill jag ha skarpare bilder. Stort plus för kapitlena Råd & tips i trädgården och Frön & blommor!
Ett tips på present till farsdag eller som julklapp!
Finns att köpa här.
The Garden Café at Rosendal - Monika Ahlberg • Ewa-Marie Rundquist • Kent Nyberg
Nordstedts 1994, new edition 2011
A couple of days ago I received a parcel with Monika Ahlberg's book, The garden Café at Rosendal. This is the predecessor to today's Swedish cookbooks.
In addition to Monica's delicious recipes the book also contains handwritten letters and drawings. Slightly yellow, and black and white photos showing pastries, rich breads, fresh salads and the people in and behind the café.
I wish I'd had this book this summer, because it is filled with recipes using berries, herbs, vegetables, seeds and nuts. You really feel that the basis of Monika's cooking is in the garden and you will be inspired to use what's there rather than buying at the supermarket.
A must for anyone with a garden!
The book breathes honesty and Monika's passion for good food.
4 roses out of for this book. Because of the photos, it won’t make it to the top. When it comes to food, I would like to have sharper images. A big plus for the chapters Hints & Tips in the garden and Seeds & flowers!
A perfect Christmas present!
In addition to Monica's delicious recipes the book also contains handwritten letters and drawings. Slightly yellow, and black and white photos showing pastries, rich breads, fresh salads and the people in and behind the café.
I wish I'd had this book this summer, because it is filled with recipes using berries, herbs, vegetables, seeds and nuts. You really feel that the basis of Monika's cooking is in the garden and you will be inspired to use what's there rather than buying at the supermarket.
A must for anyone with a garden!
The book breathes honesty and Monika's passion for good food.
4 roses out of for this book. Because of the photos, it won’t make it to the top. When it comes to food, I would like to have sharper images. A big plus for the chapters Hints & Tips in the garden and Seeds & flowers!
A perfect Christmas present!
English edition available here.
Foto svenskablomsterbloggar.se
Oj vad jag har haft glädje och njutning av den boken genom åren! Verkligen föregångarnas föregångare. Monika blev min följeslagerska när jag fyllde 30 genom denna fantastiska kokbok. Det fanns inget liknande då. That was way back. :) nu finns det hur många som helst som är upplagda på liknade sätt. Rosendal Är ju dessutom en härlig miljö. Jag håller med dig 4 rosor eller 4 rosor och ett äpple.
SvaraRaderaMå gott.