2 Inspirerande primadonnor

Danska blomsterdesignern Annette Von Einem är specialiserad på 
kommunikation och branding med blommor. Hennes arbeten är fulla av detaljer och tar blommorna ett steg närmare mode- och designvärlden. Hennes fantastiska skapelser finns också med i den inter-nationellt prestigefyllda konstbok International Floral Art 2010/2011.

Hur kom det sig att du blev florist?
- Som 14-åring började jag att hjälpa till efter skolan i den lokala blomsteraffären i min hemstad. Detta öppnade mina ögon för blomsterbranschen. Senare studerade jag i en närliggande stad och som utbildad florist arbetade jag i Esbjerg på Fanö. När vi för 10 år sedan flyttade till Köpenhamn fick jag ett jobb i Charlottenlund i en liten blomsterbutik, men insåg snart att jag ville starta eget. Nu har jag haft mitt eget företag i 10 år och njuter varje dag. Mitt dagliga liv består mest av event och hotell ut-smyckning och blomsterdesign till foto och mode.

Vilket är det mest spännande blomsterarbete som du har gjort?
- I augusti till Fashion Week i Köpenhamn var jag tillsammans med en makeup artist, ombedd att komma med vårt bidrag till den kommande trenden "Urban Jungle", en av de fyra trenderna inför sommarens mode 2012. På Fashion Week gjorde jag också alla "headpiece" för designer Nina Robenhagens modevisning. Det var mycket spännande eftersom jag fick skisser och färgrutor av hennes formgivning och utifrån det kom jag med min blomsterdesign.

Var hittar du inspiration?
- Min inspiration får jag från många ställen. Det kan vara en promenad i skogen, shopping på marknaden, modetidningar och inte minst genom de tävlingar som jag deltar i.

När du inte skapar med vackra blomster, var kan man hitta dig då?
- När jag är ledig och inte arbetar med blommor, njuter och myser jag hemma med min lille son på 4 år och min man. Vi älskar god mat, kaffe, champagne, resor och att bara vara tillsammans.

Till sist, vilken är din favoritblomma?
- Tror inte jag har en favoritblomma, för jag älskar så många. Varje årstid har sina vackra blommor.


Vill du se mer av Annettes design, ta gärna en kik här!
www.voneinem.dk

2 kommentarer :

 1. Som en dröm.

  En florists drömtillvaro. :)

  Inspirerande!

  SvaraRadera
 2. Vilka kreationer! Galet inspirerande att se att man kan tänka utanför "boxen" och lyckas...

  Kram/ Anna

  SvaraRadera

Tack för din hälsning!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
,
,
Blogging tips