0 Blommorna på furstebröllopet i Monaco

Vitt, klassisk och romantiskt. Så kan man beskriva blomsterdekorationerna på prins Albert och prinsessan Charlenes bröllop. Själva bröllopet gick av stapeln på palatsets borggård. Ett utomhusbröllop med andra ord.


Urnor med blomster vid alla entréer och trappor. Dekorerade trapp- och balkongräcken. Dekorationer vid podium och pulpéter.
Blommorna som använts var bland annat rosor, liljor, protea, eustoma, hortensia, delphinium och eucalypthus. Protea och eucalypthus var symboler för Charlenes hemland Sydafrika. Brudnäbbarna bar traditionella monegaskiska klänningar och stråhattar. Och alla bar dom var sin liten bukett med rosa och lila blommor.
Charlenes brudbukett var liten, droppformad (till skillnad från Kates) och vit. Klassisk och vacker, full med fresia, dendrobiumorkidéer och liljekonvaljer. Tittar man riktigt noggrant kan man skymta liljekonvaljerna på bilden här endan. Annars syns dom bättre här. Den måste verkligen ha doftat underbart. Baksidan var av aspedistrablad. Den hade riktigt fina propotioner och var helt klart en väl godkänd droppe. Designad av huset Armani, men gjord av det kungligapalatsets hovflorist. Liljekonvalj är Charlenes älsklingsblomma och den var också inspirationen bakom klänningens pärlbroderi.
Dock tycker jag inte att den var i propotion till Charlene. Hon är ju lång och hade en lång och slimmad klänning, så droppen skulle ha varit större och längre. Speciellt med tanke på att det var ett furstebröllop och att hon ju nu är furstinna.
När brudparet gick ut från borggården, längs den röda matta kastades detdrivor av vita rosenblad över dem. Romantiskt värre!

Foto live via svt & popsugar.co.uk

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för din hälsning!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
,
,
Blogging tips