4 Besviken

Härom dagen besökte jag en blomsterbutik, som jag inte har besökt på länge. Det är en jättefin butik och dom har ett gott rykte. Eftersom jag alltid är ute efter inspiration och är nyfiken på vad andra florister gör, blev jag jätteglad när jag såg att deras bröllopsalbum låg framme. Men jag hann inte bläddra några många sidor innan jag insåg att albumet var fullt med bilder på arbeten som inte var deras egna.


Jag blev sååå besviken! Först på att dom utger sig för att vara floristerna bakom bilder som inte är deras egna. Men också på att duktiga florister nedverderar sig själv så. Tyvärr är inte detta första gången jag stöter på "stulna" bilder. Det är rätt vanligt både i album och på hemsidor. Tråkigt! På så sätt förlorar dom bara sin trovärdighet!

Självklart är det ok om man vill visa sina kunder vad som är trendigt just nu och olika möjligheter. Men var tydlig med vad som är inspiration och vad som är egna arbeten. Och ange under varje bild floristen som verkligen har gjort det arbetet!


4 kommentarer :

 1. Hej Emelie,

  Vilket bra ämne. Bra att du vågar ta upp det. Säga ifrån.

  Jag förstår din besvikelse. Undrar ofta, Varför? Varför ta åt sig "äran" för någon annans arbete och konstnärsskap. Jag blir " ledsen i magen", men försöker vända på det till en osagd komplimang. (för uppebarligen var/är önskan att ha gjort blomsterarbetet själv väldigt starkt). Inte alltid helt enkelt. Jag föredrar en sagd äkta komplimang.

  Vi borde vara mer generösa överlag med snälla uppmuntrande ord. Det finns så många duktiga blomsterkonstnärer omkring oss. En hel värld;) härligt å inspierande.

  Vilken underbar bukett i inlägget. En riktig góbit. Pioner å jordgubbar går iallafall den här floristen igång på. A taste of summer love.

  Tack för skön sommarläsning. Gillar blandningen mellan ros och lite ris.

  Ha det skönt i solen
  Sanna

  SvaraRadera
 2. Precis! Ledsen i magen! Och visst borde vi vara mera generösa med komplimanger! Och vara stolta över våra egna arbeten och andras, men låta dom få äran för sina fina arbeten!

  SvaraRadera
 3. Jag håller helt och hållet med, man borde vara tydlig med att det är inspiration och att floristerna i butiken inte själva skapat buketterna.

  Det du efterfrågar är tydlighet, vilket jag lite kan efterfråga även i din blogg. Visst länkar du till bildkällor osv., men jag skulle inte vilja kalla det tydligt. Texten är lite liten och blek.
  Lägger du upp bilder på sådant du själv skapat också, eller använder du mest inspirationsbilder?

  Tack för en bra blogg, och hoppas att du tar det konstruktivt och inte blir ledsen. Jag menar bara att du kanske själv också ska bli tydligare?
  Ha en skön sommar,
  Lina

  SvaraRadera
 4. Lina! Tack för din åsikt! Vi ska se om det finns något vi kan göra med nuvarande design och css.

  Önskar även Dig en underbar sommar!
  Emelie

  SvaraRadera

Tack för din hälsning!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
,
,
Blogging tips