Tycker det är så lyxigt att använda färska örter i maten. Smakar så mycket godare! Och så är det ju en speciell känsla när man har odlat något själv. I min "örtträdgård" på balkongen har jag: bladpersilja, dill, timjan, oregano, basilika, rosmarin och gräslök. Ville helst haft koriander också, men fick inte tag på några frön. Salvia tänkte jag prova på nästa år. Måste lära mig att använda den.
En favorit marinad, så här i grilltider är:
olivolja
lite vitlök
1 tsk honung
rosmarin
basilika
salt
peppar
chilipeppar
Denna brukar jag använda till kycklingspett. Servera med potatissallad.
(Inte sådan där vitsås-med-majonäs-historia, utan med olivolja, salt, peppar och persilja)
Foto allmodern.com
Hej,
SvaraRaderaFärska kryddor. Kökslyx.
Ett litet tips från en med något dåligt tålamod. Köp koriander i närmaste mataffär och plantera. Den växter sig superfin under sommaren. Bara att skörda när det behövs i den orientaliska matlagningen. :)
Friterade salviablad är riktigt goda drinktilltugg. Annars är jag också dålig på salvia.
Tack för fin läsning.
Sanna
Ja köpa i mataffären kan man ju också så klart. Fritterad salvia det måste jag absolut testa !! Tack för tipset!
SvaraRaderaEmelie